BESTSELLER ‘ZUID-MOEDERS BREKEN NIET’ VAN KIMBERLEY KLAVER WORDT ONTWIKKELD TOT TV-SERIE

Producent MediaLane gaat Kimberley Klavers bestsellerdebuut ‘Zuid-moeders breken niet’ ontwikkelen tot een tv-serie. In nauw overleg met Willem Bisseling van Sebes & Bisseling Literary Agency en Kimberley Klaver zijn afspraken gemaakt over een optie op de verfilmingsrechten. Het enthousiasme voor een vertaalslag van het boek naar een tv-serie is groot; de eerste gesprekken hierover vonden al plaats vóór het verschijnen van de roman – die binnen een paar weken een bestseller werd.

Kimberly Klaver: “Tijdens het schrijven van dit boek heb ik altijd een serie in mijn achterhoofd gehad. Dit heeft waarschijnlijk te maken met mijn werk als actrice, waardoor ik heel erg in scènes denk. Ik vind het ongelofelijk tof dat mijn verhaal nu ook nog op een andere manier uiting gaat krijgen. De wereld van Amsterdam-Zuid is natuurlijk een geweldige arena, niet alleen voor een boek, maar ook zeker voor een televisieserie.”

Iris van den Ende, CEO MediaLane: “We zijn enorm enthousiast om aan de slag te gaan met dit project en hebben met Kimberley besproken dat zij ook een actieve rol in het proces gaat spelen. Dit is wat ons betreft een enorme meerwaarde.”

‘Zuid-moeders breken niet’ verscheen 2,5 maand geleden bij A.W. Bruna uitgevers en heeft wekenlang in de bestsellerlijsten gestaan. De roman gaat over de jonge moeder Poppy. Als Poppy na haar wereldreis dolverliefd én zwanger bij chef-kok Alex in Amsterdam-Zuid komt wonen, blijken daar eigen regels te gelden. De wereld van schone schijn, botox, roddels en rijkdom staat ver af van haar vrije, spirituele opvoeding. Na de geboorte van hun zoontje Wolf is de roze kraamwolk ver te zoeken en verandert Zuid in een mijnenveld waar de moedermaffia heerst en altijd meekijkt. Ondertussen komt het liefdadigheidsevenement van het jaar waarbij Alex een belangrijke rol heeft steeds dichterbij. Zal Poppy zich staande houden?

MediaLane is een producent van TV, Live en Theater producties en heeft het afgelopen jaar onder andere de succesvolle series Maud & Babs voor Omroep Max en ZINA voor KRONCRV geproduceerd

Terug naar overzicht