Dit zijn de drie finalisten van ARIA

De spannende halve finale van ARIA zit erop en dat betekent dat de finalisten bekend zijn. Sílvia Sequeira, Pim van Drunen en Mira Alkhovik gaan aanstaande zondag de vocale strijd aan met elkaar; wie wordt hét nieuwe operatalent van Nederland? De finale van ARIA is te zien op zondag 20 november om 20.30 uur bij MAX op NPO 1.

De afgelopen zeven weken zongen de kandidaten aria’s uit de beroemdste opera’s, in verschillende stijlen en genres. De jury is op zoek naar een leergierige alleskunner en noemde Sílvia een zangeres met een grote ziel, Pim verraste de jury met zijn ontwikkeling gedurende de shows en Mira’s flexibiliteit en multi-inzetbaarheid werden geroemd. Wie wordt het nieuwe operatalent van Nederland en wint de felbegeerde opleiding aan De Opera Studio van De Nationale Opera? Dit is een programma waarin jonge zangers klaargestoomd worden voor een internationale operacarrière onder artistieke leiding van Rosemary Joshua.

Onthulling Secret Judge
De finalisten worden begeleid door het Nationaal Jeugdorkest onder leiding van Leonard Evers en beoordeeld door de vakjury bestaande uit Tania KrossRosemary Joshua en Floris Kortie én door de mysterieuze Secret Judge. In de laatste aflevering wordt de identiteit van de Secret Judge onthult. Eindelijk komt er een antwoord op die prangende vraag: welke autoriteit op het gebied van opera en klassieke muziek had dit seizoen de beslissende stem om kandidaten door te laten naar de volgende ronde?

ARIA is een co-productie van Omroep MAX en MediaLane waaraan De Nationale Opera heeft bijgedragen, en waaraan de VriendenLoterij en het Prins Bernhard Cultuurfonds financiële ondersteuning hebben verleend.

Terug naar overzicht