Dramaserie Maud & Babs vanaf 3 november terug bij MAX!

Met o.a. Loes Luca, Rifka Lodeizen en Georgina Verbaan

Het lijkt soms wel alsof mantelzorg meer stuk maakt dan je lief is. Dat blijkt in het tweede seizoen van de succesvolle MAX-dramaserie Maud & Babs. Maud is mantelzorger voor haar moeder Babs, die begint te dementeren. De familieverhoudingen worden op scherp gezet als Babs niet meer thuis kan wonen. De achtdelige dramaserie is te zien vanaf vrijdag 3 november om 21.30 uur bij MAX op NPO 1.

Babs dementeert. Zelf ziet ze dat niet zo, maar dochter Maud kan alleen op haar letten als ze in een mantelzorgwoning in de tuin komt wonen. Dat legt een enorme druk op Maud, die ook nog verloskundige is en er wil zijn voor haar gezin. De verhoudingen met man Koen, haar jongvolwassen kinderen en haar zus Juliette komen op scherp te staan, als Maud tegen beter weten in probeert alle ballen in de lucht te houden. Om de toenemende zorg te kunnen bekostigen, moet het ouderlijk huis worden verkocht. Maar zus Juliette ziet dit als haar nieuwe atelier en zij doet er dus alles aan om de verkoop onmogelijk te maken. Totdat Maud door alle spanningen letterlijk instort. Maar wie zorgt er dan voor haar? En vooral, voor Babs?

Cast
De hoofdrollen in het tweede seizoen van Maud & Babs zijn weggelegd voor Loes Luca (Babs), Rifka Lodeizen (Maud), Georgina Verbaan (Juliette) en Peter Paul Muller (Koen). Het scenario is geschreven door Patty Stenger (Vintage). De regie is in handen van Norbert ter Hall (De Belofte van Pisa, Mi Vida, Bestseller Boy).

Nederlands Film Festival
Op maandag 25 september gaat de dramaserie Maud & Babs in première op het Nederlands Film Festival in Utrecht. Op die avond worden er afleveringen vertoond aan het publiek. Tevens is Maud & Babs seizoen 2 geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie in de categorie Dramaserie. De nominaties worden zondag 24 september bekendgemaakt en de uitreiking van de Gouden Kalveren vindt plaats tijdens het EY Gouden Kalveren Gala op vrijdag 29 september in Stadsschouwburg Utrecht.

Maud & Babs (acht afleveringen)
Vanaf vrijdag 3 november
Om 21.30 uur bij MAX op NPO 1  

Maud & Babs is een coproductie van MediaLane en Omroep MAX. De serie is ooit geïnspireerd op de Libelle column ‘Dagboek van Maud’ van Elle van Rijn.

Terug naar overzicht