Dramaserie Zina krijgt tweede seizoen

Zina is een dramaserie vol humor over vijf vriendinnen. De eerste serie is uitgezonden rond de jaarwisseling van 2020/2021 op NPO3, werd genomineerd voor een Rockie Award (Banff), en stond op de shortlist voor een Gouden Kalf en een Rose d’Or.

In seizoen 1 stond het verhaal centraal van Amal die het allemaal goed voor elkaar lijkt te hebben, maar klem zit tussen veel te complexe twijfels en vraagtekens. Haar bruiloft loopt uit op één groot fiasco, en haar vriendinnen hebben zo hun eigen problemen. Aan het eind van het eerste seizoen vertrekken ze met zijn vijven naar Marokko, om hun onoverwinnelijke sisterhood te vieren – ook al is de treurige aanleiding van hun reis de begrafenis van Lamya’s vader.

In het tweede seizoen vervolgen we de verhalen over deze vijf vriendinnen, die wederom hun weg moeten vinden in de liefde, hun werk, familie en bovenal met elkaar. De vijf vriendinnen worden vertolkt door Soumaya Ahouaoui (Amal), Asma El Mouden (Lamya), Jouman Fattal (Sofia), Dunya Khayame (Nisrine) en Sofia Yousfi (Samira).

Zina wordt geproduceerd door MediaLane en KRO-NCRV. De serie wordt geschreven door Fadua El Akchaoui, Dunya Khayame, Manju Reijmer & Daria Bukvić. De regie is in handen van Fadua El Akchaoui en zij is samen met Daria Bukvić ook de creative producer van Zina.

Terug naar overzicht