Intro

MediaLane, in 2014 opgericht door Iris van den Ende, is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een onafhankelijk bedrijf voor content-creatie. We ontwikkelen en produceren TV, LIVE, THEATER én ONLINE. MediaLane is onafhankelijk en werkt in opdracht van en in samenwerking met commerciële en publieke media broadcasters, theaters, venues, licentiehouders en merken.

TV
Als onafhankelijke televisieproducent werkt MediaLane voor zowel de publieke als de commerciële omroepen en digitale broadcasters in Nederland. MediaLane is producent van o.a. Ellie op Patrouille, Paul Pakt Uit! het nieuwe programma van Paul de Leeuw, Sint en Paul Pakken Uit!, Ranking the Stars, Knoop Gala in coproductie met NTR en andere programma's van Paul de Leeuw, TV Show van Ivo Niehe, Moby Dick met Matthijs van Nieuwkerk, Kees & Co met Simone Kleinsma en Chantal Janzen, André Hazes: Ik haal alles uit het leven, Lang Leve de Muziek Show met Buddy Vedder, Erica op Reis, Max Masterclass met prof. Erik Scherder, het Musical Awards Gala, De Kwis, Herrie in Hotel Spaander met Herman den Blijker en dhr. Reimers, Nederland op Film met Richard Groenendijk, Petticoat, Kunstraadsels, de zesdelige documentaire Jaap van Zweden: Een Hollandse maestro op wereldtournee en De Toekomst met Robbert Dijkgraaf in coproductie met BNNVARA.

LIVE
MediaLane Live Entertainment creëert en produceert live entertainment producties als Holland Zingt Hazes, André Hazes - live in Ahoy, SpaceXperience - Into the Future Live met André Kuipers, The Christmas Show in opdracht van RTL Live Entertainment, De Kwisconcerten, Univé Gym Gala: A Touch of Gold en Holland Zingt Kerst.

THEATER
De nieuwste afdeling van MediaLane is THEATER. In 2020 gaat de eerste productie in première en zal te zien zijn in diverse theaters in Nederland. Iris van den Ende over de theaterafdeling: “Ik ben door mijn ouders opgegroeid met de liefde voor theater. Binnen MediaLane focussen wij ons op de verdere uitbouw van televisie en live entertainment producties. Binnen deze visie past de start van een theaterafdeling heel goed. Wij zullen aan de slag gaan vanuit het oog voor talent en kwaliteit in producties. Het creëren van originele, nieuwe titels en het op die manier bijdragen aan de artistieke ontwikkeling van de Nederlandse musical, staat ook hoog in het vaandel voor de aankomende jaren van MediaLane Theater.”

TALENT
Wij geloven in de kracht van talent als het hart van onze content. Daarom werken we nauw samen met gevestigde talenten als Paul de Leeuw, Ivo Niehe en André Hazes maar ook met jong talent. Het is onze ambitie om verder te investeren in deze poule, om zo talent voor lange termijn aan ons te binden en nieuw talent te helpen ontwikkelen.

TEAM
Ook achter de schermen werken we met de beste teams van professionals en specialisten binnen elke afdeling en op elk vakgebied. Van concept, productie, commercie tot eindproduct.

Neem contact op met MediaLane