Kees Boot is juf Bulstronk in Matilda De Musical

Terwijl Matilda De Musical haar tiende verjaardag op West End viert, is bekend geworden dat Kees Boot vanaf september 2022 de rol van juf Bulstronk gaat spelen in de musical in Rotterdam. De rol van Bulstonk, het tirannieke schoolhoofd die velen nachtmerries bezorgt, is een van Roald Dahl’s bekendste personages. 

Kees Boot: “Roald Dahl is één van mijn favoriete schrijvers aller tijden met zijn donkere humor en scherpe pen. Bulstronk wordt sowieso een rol waarin ik mij helemaal kan uitleven op een manier zoals niemand mij ooit heeft gezien. Ik heb er enorm veel zin in!”

Over Kees Boot

Kees Boot studeerde in 1995 af aan de Amsterdamse Toneelschool. Hij brak door bij het grote publiek als de haastige manager John uit de Cup-a-Soup reclames. Een andere rol die hem in de schijnwerpers zette, was die van Johnny in de televisieserie All Stars. Vele rollen in tv-series en films volgden. In het theater was Kees onder meer te zien in grote producties als Ciske de Rat, Petticoat, Hij Gelooft in Mij! en De Marathon. Zijn meest recente rol was in de theaterbewerking van All Stars.

Foto: Darren Bell