MediaLane brengt Magic Live naar Berlijn

Eerste show MediaLane Duitsland bekend

Gisteravond, tijdens de finale van Germany’s Next Topmodel waar maar liefst bijna 3 miljoen kijkers op afstemden, kondigde Channing Tatum aan dat de show Magic Mike Live vanaf januari 2020 te zien is in Berlijn. MediaLane, dat sinds 2018 naast de vestiging in Nederland ook vertegenwoordigd is in Duitsland, brengt deze nieuwe wereldhit na het doorslaande succes in Las Vegas én Londen naar Berlijn. De spectaculaire live show, naar een idee van Channing Tatum, is vanaf januari 2020 te zien in het Club Theater Berlin, aan een van de bekendste pleinen in Berlijn, de Potsdamer Platz. Momenteel wordt het Club Theater grondig verbouwd waarna Magic Mike Live op 16 januari 2020 in première zal gaan. Iris van den Ende, oprichter en eigenaar MediaLane: “Ik heb de show voor het eerst met vriendinnen gezien in Londen en vanaf de eerste seconde vond ik het fantastisch en heb ik een te gekke avond gehad. MediaLane is vijf jaar geleden gestart in Nederland en ik had niet durven dromen dat we nu al de eerste show in het buitenland kunnen aankondigen. Ik kijk er naar uit om in samenwerking met het Amerikaanse creatieve team en onze Duitse collega’s deze fantastische show te gaan produceren.” Meer informatie over de voorstelling www.magicmikeberlin.de.

Magic Mike Live

Magic Mike Live is gebaseerd op de succesvolle films Magic Mike en Magic Mike XXL met Channing Tatum in de hoofdrol. Het bijzondere aan deze show is dat alle key posities in het creatieve team; regie, choreografie, decorontwerp, kostuumontwerp etc., worden ingevuld door vrouwen. De cast bestaat uit ruim 20 getalenteerde mannelijke acteurs die op een hoog niveau dansen op een sexy maar stijlvolle manier en zo breken met het cliché over mannelijke stripacts. Magic Mike Live is een show die zich niet alleen op een centraal podium afspeelt maar dichtbij het publiek komt met acrobatiek, muziek, comedy en natuurlijk opzwepende dans! Een 90 minuten durende, opwindende, 360-graden danservaring die op maat gemaakt is voor de vrouw van nu.

MediaLane Duitsland

Het hoofdkantoor van MediaLane Duitsland is in Hamburg gevestigd. De algemeen directeur is Michael Hildebrandt en hij werkt vanuit daar met zijn team aan de voorbereidingen voor de eerste show Magic Mike Live. Vanaf het najaar breidt het team zich flink uit met de komst van bijna 100 collega’s voor de show Magic Mike Live, wat te zien zal zijn in het Club Theater aan de Potsdamer Platz.

MediaLane Nederland

Vijf jaar geleden is MediaLane in Nederland opgericht door Iris van den Ende. De eerste jaren waren voornamelijk gericht op TV en inmiddels heeft het Nederlandse bedrijf een groot portfolio aan tv-programma’s die zij produceren. Naast TV kwam hier al snel de afdeling LIVE bij waar grote arenaproducties ontwikkeld en geproduceerd worden zoals Holland Zingt Hazes en André Hazes live in Ahoy. Afgelopen jaar kondigde het bedrijf THEATER aan en in februari 2020 staat de eerste musical Hello, Dolly! op het toneel in de grootste theaters van Nederland.